Financiën

Geen enkele inwoner binnen de gemeente Alphen aan den Rijn wil te maken krijgen met schulden. Schulden kunnen een grote impact hebben op de betrokkene zelf, of het gezin. De VVD wil dat iedere inwoner zich kan ontplooien en werken aan hun toekomst zonder schulden. Schulden kunnen namelijk beperkend werken, waardoor goede begeleiding in financiële problemen belangrijk is.

De VVD zet in op preventie. We zien dat het nu gemiddeld 5 tot 10 jaar duurt voordat iemand met schulden aan de bel trekt en geholpen wil worden. Door deze lange periode kan een kleine schuld uitgroeien tot een problematische schuld. Een schuld die de betreffende persoon niet meer volledig kan terugbetalen. Dit heeft gevolgen voor de schuldenaar, de schuldeisers die geen of niet het volledige bedrag terugbetaald krijgen en op de maatschappij in het algemeen. De VVD wil dat onze inwoners de kans krijgen om schulden vroegtijdig aan te pakken, zodat ontstane schulden niet uitgroeien tot een problematische schuld en dat de gemaakte schulden terugbetaald kunnen worden door degene die de schuld heeft gemaakt.

Daarnaast wil de VVD niemand wat opleggen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen keuze maakt om wel of niet geholpen te willen worden. Elke inwoner heeft de vrijheid om wel of geen schulden te maken, tegelijkertijd is elke inwoner ook verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Doen, durven en doorzetten

De VVD zet in op doen, durven en doorzetten. Dit start met preventie, zoals coaching of cursussen, waarbij geleerd wordt om met geld om te gaan. Tegelijkertijd vraagt het om lef en doorzettingsvermogen. Dit omdat het schuldenprobleem niet een probleem is wat van de een op de andere dag opgelost kan worden. Dit is een probleem dat vraagt om draagvlak, steun, visie en frisse nieuwe ideeën. De VVD staat voor ontplooiing zonder schulden, zodat iedere inwoner het beste uit zichzelf kan halen.

Comments are closed.

Close Search Window