Tom de Kleer

Fractievoorzitter

t.dekleer@vvdnieuwkoop.nl

                                                                      06-22733512

Sinds september 2016 ben ik raadslid en zet ik me met veel passie en enthousiasme voor uw en jouw belangen in. Bij de verkiezingen van maart 2018 was ik lijsttrekker en sindsdien ben ik fractievoorzitter. Ik ben nu 23 jaar oud en woon in Ter Aar. Naast mijn raadslidmaatschap werk ik als junior adviseur bij Dröge & van Drimmelen, een Public Affairs adviesbureau in Den Haag. Tot de zomer van 2020 studeerde ik geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Met name politieke geschiedenis heeft mijn interesse. Mijn masterscriptie schreef ik over de RSV-affaire en VVD-vicepremier Gijs van Aardenne. Daarvoor deed ik voor mijn bachelor onderzoek naar de politieke en bestuurlijke problemen in de voormalige gemeente Ter Aar in de jaren negentig. 

Daarnaast probeer ik me op allerlei manieren in te zetten. Zo ben ik bestuurslid bij twee sportverenigingen en een scouting en ben ik lid van een Raad van Toezicht. Vanzelfsprekend probeer ik het natuurlijk ook gewoon een beetje naar m’n zin te hebben hier. Ik ga graag de (tent)feesten in alle dertien dorpen af, doe een biertje in de lokale kroeg of sta als supporter langs de kant van het sportveld.

 
Ik geloof in zelfontplooiing, het maximale uit je leven halen. Daar heb je een overheid voor nodig die je vooral de ruimte geeft zodat je je, op welk vlak dan ook, op je werk, als sporter, mantelzorger of vrijwilliger kunt ontwikkelen en in kan zetten voor de mensen om je heen. Daarmee heb je primair zelf de regie om er een succes van te maken, maar is de overheid tegelijkertijd daar voor diegenen die net dat steuntje extra in de rug nodig hebben. Die gedachte vind ik terug bij de VVD. 
 
De VVD is in Nieuwkoop bovenal een lokale partij. In deze gemeente hebben we bijna 29000 inwoners verdeeld over dertien dorpen verspreid over een groot oppervlakte. Dat brengt veel uitdagingen met zich mee. Het in stand houden van de dorpen als stuk voor stuk aantrekkelijke en bruisende plekken om te wonen, werken en onze vrije tijd te besteden is dan ook mijn topprioriteit.
Dat betekent dat je keuzes moet maken en moet durven door te pakken. Daar loop ik niet voor weg. We moeten betaalbaar blijven bouwen voor zowel jongeren als ouderen, winkelvoorzieningen in de kernen centraliseren om bruisende dorpscentra in stand te houden en ondernemers en verenigingen, de ruggengraat van onze dorpen, ondersteunen en proactief met hen meedenken.
Als raadslid heb je drie kerntaken: het controleren van ons college, het vertegenwoordigen van inwoners uit alle dertien dorpen en het bepalen van de kaders van het beleid. Ik stel het mezelf als raadslid ten doel om die drie zo goed mogelijk uit te voeren; om te voorkomen dat er onnodig geld wordt uitgegeven, te zorgen dat het huishoudboekje van de gemeente op orde blijft en om besluiten te nemen op basis van complete en relevante informatie en op basis van voldoende draagvlak. Luisteren, informeren en afwegen zijn voor mij essentieel, want alleen dan kan ik de besluiten die ik neem ook achteraf uitleggen: bondig en in duidelijke taal aan de buurman, een vriend in de kroeg, of gewoon een inwoner in de supermarkt. 
 

Comments are closed.

Close Search Window