Kaag en Braassem|

We zetten de komende weken graag een aantal van onze belangrijkste standpunten uit het verkiezingsprogramma op een rij. Deze week de eerste twee.

9. Snel een tweede sluis en een zwemstrand in Oude Wetering/Roelofarendsveen

We wonen in een prachtig waterrijk gebied. Veel inwoners genieten dan ook graag van het water. Door te zwemmen, te varen of als het even kan zelfs te schaatsen. De sluis loopt bij mooi weer steeds vaker vast. Met de flinke uitbreiding van Roelofarendsveen (Braassemerland) is een tweede sluis beloofd. De VVD wil snel met de projectontwikkelaars in gesprek over het eerder aanleggen van de nieuwe sluis, zodat onze inwoners weer lekker kunnen varen in plaats van wachten voor een dichte (sluis)deur.

Genieten van het water vraagt ook om mogelijkheden om bijvoorbeeld veilig (voor de kleintjes) te zwemmen of lekker aan het water te zitten of liggen. Deze mogelijkheid is er in Oude Wetering/Roelofarendsveen aan de Braassem nog niet. Wij zijn voor de aanleg van een zwemstrand zodat iedereen van jong tot oud ook echt van de Braassem kan genieten.

8. Hoger bouwen om betaalbare woningen voor jongeren en starters mogelijk te maken

Zorgen voor voldoende woningen heeft de komende jaren wat de VVD betreft de hoogste prioriteit. Zoveel jongeren willen graag het huis uit maar kunnen een woning niet betalen, senioren zijn op zoek naar iets kleiners en meer comfortabel maar dat is niet te vinden en gezinnen willen juist iets groter wonen maar die woningen zijn er simpelweg niet. We moeten hiermee aan de slag en wel zo snel mogelijk! Dat is niet eenvoudig want we willen (en mogen) niet al het groen en de polders volbouwen. De locaties die er wél zijn moeten we daarom ook goed benutten. Om onze inwoners een kans op een passende woning te geven en om ervoor te zorgen dat een woning voor hen ook betaalbaar is. Daarom is de VVD ook bereid om wat hoger te bouwen dan twee of drie lagen op plekken waar dat past.

Natuurlijk doen we dat niet op Kaag of in Bilderdam maar centraal in de grotere kernen is er ruimte om wat meer de lucht in te gaan. Dat zijn geen wolkenkrabbers of 15 lagen maar wel net wat hoger dan 3 of 4, zodat we ook meer inwoners aan een fijne woning kunnen helpen!

Comments are closed.

Close Search Window